Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 »
 ÁPOLJUK
A BETEG§OGOKAT III.
 
VERSENYFELHÍVÁS
 
AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ)
2020 ŐSZÉN ÚJRA
 
BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET
EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ INTÉZMÉNYEK
9.-12. ÉVFOLYAMÁNAK TANULÓI SZÁMÁRA

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!

 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
 
„Színes hétköznapok a testi-lelki egészségért 2020” Ellátottjogi pályázat
 
 
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat pályázatot hirdet a személyes gondoskodást nyújtó szakosított ellátást biztosító intézmények részére.
 
 

 Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat
2020. szeptember 17-én
betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselő képzést indít.

Ápoljuk a betegjogokat
A pályázat célja, hogy a szakképző iskolák diákjai, a jövő nemzedék ápolói megismerjék a betegjogokat, felismerjék és azonosítsák azokat a helyzeteket, ahol empátiájukkal és tudásukkal megelőzhetik a betegjogok megsértését, továbbá egészségügyi szaktevékenységükben és kommunikációjukban is határozottabban képviselhessék a betegjogokat.

"Tudom, hogy van jogom! 2019 "
Egymásra figyelve című képzőművészeti, vers-prózaíró pályázat a szociális ellátásban részesülők számára kerül meghirdetésre. A pályázat célja annak bemutatása, miként értelmezik, és hogyan jelenítik meg a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézményi ellátást igénybe vevő ellátottak a szociális helyzetükre, egészségi és mentális állapotukra tekintettel a szociális intézmény által biztosított teljes körű ellátást, mint ellátotti jogot.

 Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2019. január 16-án jogvédelmi képviselő képzést indít.
 
A továbbképzés komplex felkészülést biztosít nem csak a jogvédelem területén képviselői feladatokat ellátók részére, hanem az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozók részére is.

Betegjog-tudatosító interaktív csapatversenyt hirdet egészségügyi szakképző iskolások számára az IJSZ
 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Ápoljuk a betegjogokat!
A betegjogokat tudatosító, interaktív csapatversenyt hirdet az egészségügyi szakképző iskolák nappali tagozatos, alapképzésben résztvevő hallgatói számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma önálló szervezeti egységeként működő Integrált Jogvédelmi Szolgálat.
 
 

 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat ellátottjogi alkotópályázatot hirdet
 
 
A pályázat címe: „Tudom, hogy van jogom! 2018” „OTTHONBAN CSALÁDBAN”
 
A pályázat célja annak bemutatása, miként értelmezik és jelenítik meg a társadalmi integrációt a bentlakásos szociális intézményekben élők, illetve az alapszolgáltatásban részesülők.
 
 
Pályázók köre: 14 év feletti ellátotti jogviszonnyal rendelkező személyek.
 
 
A 2018. évi pályázatra verseket, prózákat, festményeket, rajzokat és fotókat várunk!
 
 
Beérkezési határidő: 2018. október 15. (hétfő)
 
 
További fontos részletek a mellékelt felhívásban találhatóak.

Gratulálunk az IJSZ futóváltójának a hétvégi eredményes szerepléshez. 
Most először a hatfős váltóban minden jogterület és a törzs is képviseltette magát.

A Kormánynak a gyámhatóságok megerősítéséről és a gyermekjogi képviselők létszámának emeléséről szóló 1663/2017. (IX. 13.) Korm. határozata intézkedett a gyermekjogi képviselők létszámának 5 fővel történő emeléséről is.
Az IJSZ új gyermekjogi képviselőinek tevékenysége immáron öt megyében - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Csongrád, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg - teszi lehetővé a gyermekjogi képviselői feladatok hatékonyabb ellátását, biztosítva ezzel a gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő gyermekek magasabb szintű jogvédelmét és jogtudatosítását.
 

Április 2. - A Gyermekkönyvek nemzetközi napja - Gyerekjogi mesekönyveink
1967 óta tartják a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának (IBBY) szervezésében, Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapján. Célja, hogy a gyermekekkel megszerettessék az olvasást, s hogy a gyerekek magas színvonalú könyvekhez jussanak, különösen a fejlődő világban. Évente más-más ország nemzeti tagozata kap lehetőséget egy közös téma meghatározására. A világ gyermekeinek szóló üzenetet az adott ország egy népszerű írója fogalmazza meg, egy ismert illusztrátora pedig elkészíti az azzal harmonizáló plakátot.

Van még olyan, aki nem ismeri a mi gyerekjogi mesekönyveinket?

A Gyermekvédelmi Törvény 20 éves évfordulója alkalmából, a gyermekvédelem területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként vehetett át kitüntetést dr. Herczeg Rita, az EMMI Integrált Jogvédelmi Szolgálatának főosztály-vezető helyettese. Gratulálunk a kitüntetéshez, munkájához további sok sikert kíván az Integrált Jogvédelmi Szolgálat!
 
 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Integrált Jogvédelmi Szolgálat központi telefonszáma megváltozott.
 
Elérhetőségeink:
A szervezet központi telefonszáma: +36-1-896-9000
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
 
Panasz esetén továbbra is a területileg illetékes beteg-, ellátott-, vagy gyermekjogi képviselőt kereshetik, akik elérhetőségeit a bal oldali menüsorban érhetik el!

Többéves előkészítő munka után, 1959. november 20-án fogadta el az ENSZ közgyűlése a Gyermekek Jogairól szóló nyilatkozatot. Azóta november 20. a gyermekek jogainak világnapja.
 

 Dr. Novák Krisztina jogvédelmi biztos 2017. november 16-án tüntette ki az EMMI Integrált Jogvédelmi Szolgálata jogvédelmi területein kiemelkedő munkát végző képviselőket Az év jogvédője-díjakkal. Idén dr. Juhász Andrea betegjogi képviselő (Közép-Magyarországi Régió), Ladányi Mónika, ellátottjogi képviselő (Dél-Alföldi Régió) és Turi Renáta gyerekjogi képviselő (Nyugat-Dunántúli Régió) részesült az elismerésben. Az év jogvédelmi képviselője-díj olyan szakmai kitüntetés, amellyel az EMMI Integrált Jogvédelmi Szolgálata hálózatának jogvédői saját stratégiai területükön végzett munkájukról kapnak elismerő visszajelzést kiemelkedő szakmai tevékenységük jutalmaként.

Szent Ferenc Díjban részesült Megleczné Ocsenás Mária betegjogi képviselő
 Megleczné Ocsenás Máriát, jelenlegi kollégánkat - aki 2017-től betegjogi képviselői feladatokat lát el Budapesten - a Budapesti Szent Ferenc Kórház korábbi ápolási igazgatóját 2017-ben sokéves áldozatos munkájáért a kórház vezetősége, valamint az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció Szent Ferenc Díjban részesítette. Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat szeretettel gratulál Megleczné Ocsenás Máriának, betegjogi munkájához további sok sikert kívánunk!

"Az „UNICEF Gyerekbarát Település” olyan helyi irányítási rendszer, modell és jógyakorlat kialakítását tűzi ki célul, amely a Magyarországon 1991 óta hatályos ENSZ Gyermekjogi egyezményen alapulva, kötelezettséget vállal a gyermekek kiemelt és fokozott védelmére és a gyermekek jogainak tiszteletben tartására." /UNICEF honlap/

A Betegszervezetek Akadémiája első alkalommal rendezi meg a betegszervezeti tudásbörzét, ahol a szakma képviselőinek, a különböző betegszervezetek párbeszédére, a jó gyakorlatok megosztására és az együttműködési lehetőségek felvázolására lesz lehetőség.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Ingerált Jogvédelmi Szolgálatának képviseletében dr. Mina András, betegjogi képviselő tart átfogó előadást a magyarországi betegjogvédelemről.

"Tudom, hogy van jogom" ellátottjogi alkotópályázat zárórendezvény - okt. 10.
2017. október 10-én Budapestre érkezik a "Tudom, hogy van jogom" ellátottjogi pályázat pályaműveiből rendezett kiállítás, amely egyben a vándorkiállítás utolsó állomása. A záróünnepség keretein belül az Integrált Jogvédelmi Szolgálat vezetője, dr. Novák Krisztina jogvédelmi biztos köszönti a Közép-Magyarországi Régió pályázó ellátottjait. A kiállítás december 14-ig megtekinthető az IJSZ központjában (Tüzér u. 33.)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2020.09.15.
ÁPOLJUK A BETEG§OGOKAT III. VERSENYFELHÍVÁS AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) 2020 ŐSZÉN ÚJRA BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET EGÉSZSÉGÜGYI...

2020.09.03.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!

2020.08.31.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Színes hétköznapok a testi-lelki egészségért 2020” Ellátottjogi pályázat Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat pályázatot hirdet...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ