Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Május 13-án közel 300 fő részvételével Kisbéren állomásozott az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű gyermekjogi rendezvénysorozata. Az országos roadshow ötödik helyszínén a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatalok és kísérőik egész nap hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő és szakmai programokon vettek részt.

Április 22-én 400 fő részvételével Salgótarjánban állomásozott az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű gyermekjogi rendezvénysorozata. Az országos roadshow negyedik helyszínén a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek és kísérőik egész nap hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő és szakmai programokon vettek részt.

Április 8-án Szekszárdon járt az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű 2 hónapon keresztül tartó országos rendezvénysorozata. Az országos roadshow harmadik állomására 350 gyermekotthonban és nevelőszülőknél élő gyermek és kísérője látogatott el, ahol egész nap hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő és szakmai programokon vettek részt.

Április 1-jén Gyulán és Győrben startolt az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű 2 hónapon keresztül tartó országos rendezvénysorozata. A győri eseményen - 300 fő részvételével - hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő és szakmai programokon vettek részt a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek és kísérőik.

Április 1-jén Gyulán és Győrben startolt az Integrált Jogvédelmi Szolgálat „Gyere-K-épbe” elnevezésű 2 hónapon keresztül tartó országos rendezvénysorozata. A gyulai eseményen - 400 fő részvételével - hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő és szakmai programokon vettek részt a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek és kísérőik.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ és annak jogutód szervezete, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat idén is megrendezi nagy sikerű „Gyere-K-épbe” elnevezésű gyermekjogi tájékoztató programsorozatát. A Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere fővédnökségével fémjelzett rendezvény 2017. április 1. és június 8. között 7 helyszínen – Győrben, Gyulán, Salgótarjánban, Szolnokon, Szekszárdon, Tatabányán és Budapesten – állomásozik majd.
 
 

 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat képzőművészeti és versírói pályázatot hirdet a szociális ellátásban részesülők részére.
 
A pályázat címe: „Tudom, hogy van jogom! 2017”
 

 „MesÉLJjogosan” címen az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ rajzpályázatot hirdetett 2016 őszén.
 
Az elveszett madártoll című gyermekjogi mesekönyvünkhöz meghosszabbított határidővel továbbra is várjuk az óvodai csoportok kreatív pályázati anyagát.
 
 
 
 

Tájékoztatjuk, hogy az OBDK 2017. január 1-jei hatállyal az Emberi Erőforrások Minisztériumába olvad be és a 381/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján 2017. január 1-jétől az Emberi Erőforrások Minisztériuma önálló szervezeti egységeként Integrált Jogvédelmi Szolgálatként működik tovább.

Tájékoztatjuk, hogy 2016. december 27-30-a között az OBDK jogvédelmi képviselői feladataik ellátását ügyeleti rendszer keretében teljesítik.


Plakátkampányt indított az ellátottak jogainak megismerése céljából az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK). Az ellátotti jogokról és kötelezettségekről szóló plakát elsődlegesen a szociális ellátás intézményeiben – így például az idősotthonokban, a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint a fogyatékos személyek otthonaiban, a hajléktalanok átmeneti szállásain, éjjeli menedékhelyeken – nyújthat hasznos információkat az érintetteknek és a szakembereknek a panaszmentes ellátás megvalósításához.

27 évvel ezelőtt november 20-án fogadták el az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, melynek köszönhetően világszerte, így Magyarországon is ezen a napon ünneplik a gyermekek jogainak világnapját. Ez alkalomból az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ az Egyezmény pontjai mentén gyermekjogi kártyajátékot készített az iskoláskorú fiatalok részére.

 Két hónapon keresztül, 19 megyei állomáson több mint 1500 óvodapedagógus részvételével valósult meg az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ „MesÉLJ jogosan” országjáró gyermekjogi programsorozata.

Mindazok a választópolgárok, akik a 2016.10.02. napján az országos népszavazáson otthonuktól távol – például fekvőbeteg gyógyintézményben, vagy bentlakásos intézményben – tartózkodnak, az alábbi szabályok szerint tudnak átjelentkezni a tartózkodási helyük szerinti szavazókör névjegyzékébe, illetve tudnak mozgóurnát kérni.

Az orvos-beteg közötti hatékony együttműködés, a betegközpontú ellátás, valamint a békés (perelkerülő) megoldások elterjesztése érdekében mediátor képzést indított az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ az egészségügyben dolgozó – panaszkezelés területén jártas – vezető szakemberek részére.

„MesÉLJ jogosan” a gyermekek világnapján is
Szeptember 20-án a gyermekek világnapján is járja az országot az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „MesÉLJ jogosan” Gyermekjogi Szakmai Napja. A 6 órás, ingyenes gyermekjogi felkészítő program második állomásának Miskolc város adott otthont közel 100 óvodavezető és óvodapedagógus részvételével. A programsorozat keretében a Borsod-Abaúj-Zempén Megye közel 350 óvodája tiszteletpéldányokat kap „Az elveszett madártoll” című különleges mesekönyvből.

Óvodapedagógusoknak szóló 6 órás, ingyenes gyermekjogi felkészítő szakmai napokat tart az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a következő hetekben. A „MesÉLJ jogosan” programsorozat keretében minden óvoda több tiszteletpéldányt kap „Az elveszett madártoll” című különleges mesekönyvből.

2016. őszétől széles spektrumú képzéseket indít az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ az egészségügy, a szociális és a gyermekvédelem területén dolgozók részére, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatóinak.

Gyere-K-épbe Gyermekjogi Roadshow Záróesemény
Közel 500 gyermek és kísérője részvételével egész napos gyermekjogi ismeretterjesztő foglalkozásokkal és országos labdarúgó-sportbajnoksággal zárult Budapesten az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2016. évi "Gyere-K-épbe" elnevezésű Gyermekjogi Roadshow-ja 2016. május 19-én. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere fővédnökségével március 19-én indult rendezvénysorozat 7 regionális állomásán összesen 4000 gyermekotthonban, nevelőszülőnél élő gyermeket és kísérőjét sikerült közvetlenül megszólítania az OBDK-nak jogtudatosító programjaival. Idén a Központ közreműködésével határon túli gyermekek is érkeztek a Roadshow záróeseményére a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett marosvásárhelyi Dózsa György Isteni Irgalmasság Gyermekvédelmi Központból.

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2019.09.18. kép
A pályázat célja, hogy a szakképző iskolák diákjai, a jövő nemzedék ápolói megismerjék a betegjogokat, felismerjék és azonosítsák azokat a helyzeteket, ahol empátiájukkal és tudásukkal...

2019.09.03.
"Tudom, hogy van jogom! 2019 " Egymásra figyelve című képzőművészeti, vers-prózaíró pályázat a szociális ellátásban részesülők számára kerül meghirdetésre. A pályázat célja annak...

2018.06.13. kép
Gratulálunk az IJSZ futóváltójának a hétvégi eredményes szerepléshez. Most először a hatfős váltóban minden jogterület és a törzs is képviseltette magát.Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ