Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 »
A mai naptól pályázhatnak az egészségügy területén működő civil szervezetek Semmelweis Garancia Védjegyre az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) koordinálásával működtetett www.semmelweisgaranciavedjegy.hu oldalon szereplő feltételek szerint.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Jó Kórház” néven betegjogi képviselői tájékoztató és bejelentő mobil applikációt indít az egészségügy területén. Az alkalmazás segítségével egy újfajta anonim észrevételezési lehetőség nyílik a lakosság számára az egészségügyi fekvőbeteg-szakellátó intézmények elérhetőségével, állapotával és tisztaságával, illetve a betegellátással kapcsolatban.

Nagy érdeklődés mellett indult útjára Debrecenben az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Gyere-K-épbe” elnevezésű 2015. évi gyermekjogi tájékoztató programsorozata. Az országos roadshow első állomásán március 21-én izgalmas szakmai és regionális sportbajnokságot felölelő egész napos eseményen vett részt az Észak-alföldi Régió közel 400 gyermekotthonban, lakásotthonban és nevelőszülőnél élő fiatal lakója. Az eseményen a gyermekjogi ismeretekről, kötelezettségekről szóló interaktív foglalkozások mellett a helyi a társszervezetek – Rendőrség, ÁNTSZ, Mentőszolgálat – munkáját is megismerhették az érdeklődők.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) egynapos továbbképzést hirdet az egészségügyi intézményekben dolgozó adatvédelmi felelősök számára.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ „Egymás iránti tisztelet” címmel ismét gyermekrajz pályázatot hirdet a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek számára.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) ötödik alkalommal hirdeti meg komplex jogvédelmi képviselői képzését az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozók részére. Az eddigi sikeres képzések folytatásaként 2015. március 19-től 100 fő térítésmentes képzését indítja el a Központ.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ képzőművészeti és versírói pályázatot hirdet a bentlakásos szociális intézmények lakói részére.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) – figyelembe véve az elmúlt évek szakmai tapasztalatait és szem előtt tartva a sérülékeny társadalmi csoportok ellátásának fontosságát – jelnyelvi tanfolyamon való részvételt biztosít minden munkavállalója számára.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ gyermekjogi képviselői 2015. január 1-jétől a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjaivá váltak és egyben közfeladatot ellátó személynek minősülnek. Mindezek mellett a nevelésbe vételi határozatban januártól kötelező feltüntetni a gyermekjogi képviselők elérhetőségeit is a teljeskörű tájékoztatás érdekében.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) folytatva a széleskörű, tematikus kiadvány megjelenéseket ezúttal a gondnokság alá helyezéssel kapcsolatos eljárásokról készített tájékoztató füzetet.


Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2. alkalommal választotta meg az év jogvédelmi képviselőit munkatársai közül.

Két autónyi adományt gyűjtöttek össze az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ munkatársai az ellátásban élő gondozott emberek számára.

Együttműködik a jövőben az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE), melynek révén többek között az egyetem három karán is bevezetik a „Betegjogok elmélete és gyakorlata”, vagy a „Betegek, ellátottak és gyermekek jogai” című szabadon választható tantárgyak egyikét. Az erről szóló dokumentumot Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója és Bódis József, a PTE rektora a mai napon írta alá a Pécsi Tudományegyetemen.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) az ellátotti jogok védelmére is létrehozott központi hivatalként kiemelt figyelmet fordít a veszélyeztetett társadalmi csoportokra, így a hajléktalanok ellátásának jogvédelmi vonatkozásaira is. Ennek érdekében a rászorulók téli ellátásának idõszakában jogvédelmi tájékoztatóval kívánja segíteni az érintetteket.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a korábban létrehozott 7 regionális irodája mellett további 12 megyei kormányhivatalban beteg-, ellátott-, gyermekjogvédelmi feladatokat ellátó Információs Pontok működését indította el. Ennek köszönhetően az OBDK – az egészségügyi intézményekben, a különböző telephelyeken működő szociális és gyermekvédelmi intézményekben rendszeresen biztosított jogvédelmi fogadóórákon túl – az ország minden megyeszékhelyén biztosítja a jogvédelmi képviselők szolgáltatásainak integrált elérését is.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ ellátottjogi képviselői minden szociális intézményben folyamatosan biztosítják az ellátottak jogvédelmét. Az ellátottak az OBDK ingyenesen hívható központi zöld számán, az elláttottjogi képviselő telefonszámán, személyesen, postai úton, e-mailen és faxon minden olyan esetben fordulhatnak az OBDK Központjához, illetve ellátottjogi képviselőjéhez, amikor tájékoztatásra van szükségük, vagy panaszuk van az ellátással kapcsolatban.

Elindultak a jogvédelemről szóló előadássorozatok több felsőoktatási intézmény és az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) között létrejött sikeres együttműködéseknek köszönhetően.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) közel két éves működése alatt negyedik alkalommal hirdeti meg komplex jogvédelmi képviselői képzését az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozók részére. Az eddigi sikeres képzések folytatásaként 2014. októbertől 9-től így újabb 60 fő térítésmentes képzését indítja el a Központ.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) főigazgatója pályázati felhívást tesz közé jogvédelemmel kapcsolatos esettanulmány megírására.

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2020.09.15.
ÁPOLJUK A BETEG§OGOKAT III. VERSENYFELHÍVÁS AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) 2020 ŐSZÉN ÚJRA BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET EGÉSZSÉGÜGYI...

2020.09.03.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!

2020.08.31.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Színes hétköznapok a testi-lelki egészségért 2020” Ellátottjogi pályázat Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat pályázatot hirdet...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ