Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ „Egymás iránti tisztelet” címmel ismét gyermekrajz pályázatot hirdet a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek számára.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) ötödik alkalommal hirdeti meg komplex jogvédelmi képviselői képzését az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozók részére. Az eddigi sikeres képzések folytatásaként 2015. március 19-től 100 fő térítésmentes képzését indítja el a Központ.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ képzőművészeti és versírói pályázatot hirdet a bentlakásos szociális intézmények lakói részére.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) – figyelembe véve az elmúlt évek szakmai tapasztalatait és szem előtt tartva a sérülékeny társadalmi csoportok ellátásának fontosságát – jelnyelvi tanfolyamon való részvételt biztosít minden munkavállalója számára.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ gyermekjogi képviselői 2015. január 1-jétől a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjaivá váltak és egyben közfeladatot ellátó személynek minősülnek. Mindezek mellett a nevelésbe vételi határozatban januártól kötelező feltüntetni a gyermekjogi képviselők elérhetőségeit is a teljeskörű tájékoztatás érdekében.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) folytatva a széleskörű, tematikus kiadvány megjelenéseket ezúttal a gondnokság alá helyezéssel kapcsolatos eljárásokról készített tájékoztató füzetet.


Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2. alkalommal választotta meg az év jogvédelmi képviselőit munkatársai közül.

Két autónyi adományt gyűjtöttek össze az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ munkatársai az ellátásban élő gondozott emberek számára.

Együttműködik a jövőben az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE), melynek révén többek között az egyetem három karán is bevezetik a „Betegjogok elmélete és gyakorlata”, vagy a „Betegek, ellátottak és gyermekek jogai” című szabadon választható tantárgyak egyikét. Az erről szóló dokumentumot Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója és Bódis József, a PTE rektora a mai napon írta alá a Pécsi Tudományegyetemen.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) az ellátotti jogok védelmére is létrehozott központi hivatalként kiemelt figyelmet fordít a veszélyeztetett társadalmi csoportokra, így a hajléktalanok ellátásának jogvédelmi vonatkozásaira is. Ennek érdekében a rászorulók téli ellátásának idõszakában jogvédelmi tájékoztatóval kívánja segíteni az érintetteket.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a korábban létrehozott 7 regionális irodája mellett további 12 megyei kormányhivatalban beteg-, ellátott-, gyermekjogvédelmi feladatokat ellátó Információs Pontok működését indította el. Ennek köszönhetően az OBDK – az egészségügyi intézményekben, a különböző telephelyeken működő szociális és gyermekvédelmi intézményekben rendszeresen biztosított jogvédelmi fogadóórákon túl – az ország minden megyeszékhelyén biztosítja a jogvédelmi képviselők szolgáltatásainak integrált elérését is.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ ellátottjogi képviselői minden szociális intézményben folyamatosan biztosítják az ellátottak jogvédelmét. Az ellátottak az OBDK ingyenesen hívható központi zöld számán, az elláttottjogi képviselő telefonszámán, személyesen, postai úton, e-mailen és faxon minden olyan esetben fordulhatnak az OBDK Központjához, illetve ellátottjogi képviselőjéhez, amikor tájékoztatásra van szükségük, vagy panaszuk van az ellátással kapcsolatban.

Elindultak a jogvédelemről szóló előadássorozatok több felsőoktatási intézmény és az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) között létrejött sikeres együttműködéseknek köszönhetően.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) közel két éves működése alatt negyedik alkalommal hirdeti meg komplex jogvédelmi képviselői képzését az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozók részére. Az eddigi sikeres képzések folytatásaként 2014. októbertől 9-től így újabb 60 fő térítésmentes képzését indítja el a Központ.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) főigazgatója pályázati felhívást tesz közé jogvédelemmel kapcsolatos esettanulmány megírására.

Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített rövid szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

A szociális ellátórendszer szolgáltatásairól és a szakosított ellátásokról szóló szakmai füzetet készített az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

Gyermekvédelmi szakellátásba (gyermekotthonba), nevelőszülőkhöz került gyermekeknek, valamint szüleiknek szóló hasznos tudnivalókat tartalmazó füzet-csomagot készített az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) májusban indított jogvédelmi képviselői képzésén összesen 95 fő szerzett tanúsítványt a betegjogi, ellátottjogi, gyermekjogi terület valamelyikén.

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2019.09.18. kép
A pályázat célja, hogy a szakképző iskolák diákjai, a jövő nemzedék ápolói megismerjék a betegjogokat, felismerjék és azonosítsák azokat a helyzeteket, ahol empátiájukkal és tudásukkal...

2019.09.03.
"Tudom, hogy van jogom! 2019 " Egymásra figyelve című képzőművészeti, vers-prózaíró pályázat a szociális ellátásban részesülők számára kerül meghirdetésre. A pályázat célja annak...

2018.06.13. kép
Gratulálunk az IJSZ futóváltójának a hétvégi eredményes szerepléshez. Most először a hatfős váltóban minden jogterület és a törzs is képviseltette magát.Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ