Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített rövid szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

A szociális ellátórendszer szolgáltatásairól és a szakosított ellátásokról szóló szakmai füzetet készített az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

Gyermekvédelmi szakellátásba (gyermekotthonba), nevelőszülőkhöz került gyermekeknek, valamint szüleiknek szóló hasznos tudnivalókat tartalmazó füzet-csomagot készített az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) májusban indított jogvédelmi képviselői képzésén összesen 95 fő szerzett tanúsítványt a betegjogi, ellátottjogi, gyermekjogi terület valamelyikén.

Július 1-je kormánytisztviselői nap, amely az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ dolgozói számára munkaszüneti nap.

A TÁMOP 5.5.7-08/1 „Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi és képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése” című kiemelt projekt keretében az ODBK szervezésében tartott jogvédelmi képviselő képzések záróvizsgái 2014. június 30-án (hétfőn) 09.00-kor kezdődnek az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának épületében (1051 Budapest, Arany János u. 6-8. VIII. emelet).

Az OBDK is képviseltette magát a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón.

Szeptembertől jogvédelmi felsőoktatási képzés veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Jogklinikáján. Az erről szóló együttműködést Dr. Novák Krisztina, az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) főigazgatója, Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, valamint Prof. Dr. Hajdú József, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja írták alá a Szegedi Tudományegyetemen.

Betegjogi ismereteket is tanulhatnak a fogorvostan-hallgatók a Semmelweis Egyetemen 2014 őszétől az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és az egyetem Fogorvostudományi Karának együttműködése révén.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a mai nappal újabb jogvédelmi képviselői képzést indított az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozók részére. A tavalyi évben sikeresen megvalósult képzések folytatásaként most 105 fő komplex, térítésmentes képzését vállalta az OBDK.

Tavaly közel tízezer esetben keresték meg az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központot (OBDK) valamilyen panasszal, észrevétellel, a megkeresések többsége a kórházi ellátást érintette - mondta el Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója az Európai Betegjogi Nap alkalmából szervezett csütörtöki konferencián Budapesten.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) is csatlakozott az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Egészségfejlesztési Intézet közös szervezésében megvalósuló Szűrés Éjszakája elnevezésű programhoz.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 „Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése” című kiemelt projekt keretében 2014. április 24-én az Európai Betegjogi Nap alkalmából nemzetközi konferenciát szervez, melyre tisztelettel várjuk az érdeklődőket.

Az OBDK mindennapi jogvédelmi munkája során azt tapasztalja, hogy ha a gyógyítók kellő időt és figyelmet fordítanak a betegek kérdéseire és a családtagok megfelelő, teljes körű tájékoztatására, akkor az érintetteknek sokkal könnyebb a kezeléseket türelemmel viselni, a nehézségeket, a félelmeket megérteni, a gyógyulást kivárni.

Mindazok a választópolgárok, akik a 2014. évi választás napján (2014. április 6-án) otthonuktól távol – például fekvőbeteg gyógyintézményben, vagy bentlakásos intézményben – tartózkodnak, az alábbi szabályok szerint tudnak átjelentkezni a tartózkodási helyük szerinti szavazókör névjegyzékébe, illetve tudnak mozgóurnát kérni.

Együttműködési megállapodást kötött az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a Magyar Gyógyszerészi Kamarával (MGYK).

A mosolyhoz, a szeretethez, a sportoláshoz, a jövőhöz, a védelemhez való jogokat jelenítették meg többek között azok a fiatalok, akik az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) rajzpályázatára küldték be munkáikat. A verseny díjátadóját pénteken tartották az Országházban.

Gyermekjogokról színesen - Online Kiállítás
Nagy sikerrel zárult az OBDK Gyermekjogi Világnapon indított rajzpályázata. Felhívásunkra – a közel egy hónapos pályázati időszak alatt – az ország egész területéről – Szegedtől Szombathelyig – összesen 232, szebbnél szebb alkotás érkezett.

Az OBDK Észak-Alföldi Regionális Irodája 2014. január 30-tól új helyen - Debrecen, Miklós utca 4. fsz. 4. - működik.

Az OBDK ettől az évtől Pécsett új helyen, a Ferencesek utca 22. szám alatt működteti Dél-Dunántúli Regionális Irodáját.

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2020.09.15.
ÁPOLJUK A BETEG§OGOKAT III. VERSENYFELHÍVÁS AZ INTEGRÁLT JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT (IJSZ) 2020 ŐSZÉN ÚJRA BETEGJOG - TUDATOSÍTÓ INTERAKTÍV VERSENYT HIRDET EGÉSZSÉGÜGYI...

2020.09.03.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat gyermekjogi képviselői vetélkedőre hívnak Benneteket!

2020.08.31.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Színes hétköznapok a testi-lelki egészségért 2020” Ellátottjogi pályázat Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat pályázatot hirdet...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ