Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Az OBDK is képviseltette magát a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón.

Szeptembertől jogvédelmi felsőoktatási képzés veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Jogklinikáján. Az erről szóló együttműködést Dr. Novák Krisztina, az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) főigazgatója, Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, valamint Prof. Dr. Hajdú József, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja írták alá a Szegedi Tudományegyetemen.

Betegjogi ismereteket is tanulhatnak a fogorvostan-hallgatók a Semmelweis Egyetemen 2014 őszétől az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és az egyetem Fogorvostudományi Karának együttműködése révén.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a mai nappal újabb jogvédelmi képviselői képzést indított az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozók részére. A tavalyi évben sikeresen megvalósult képzések folytatásaként most 105 fő komplex, térítésmentes képzését vállalta az OBDK.

Tavaly közel tízezer esetben keresték meg az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központot (OBDK) valamilyen panasszal, észrevétellel, a megkeresések többsége a kórházi ellátást érintette - mondta el Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója az Európai Betegjogi Nap alkalmából szervezett csütörtöki konferencián Budapesten.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) is csatlakozott az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Egészségfejlesztési Intézet közös szervezésében megvalósuló Szűrés Éjszakája elnevezésű programhoz.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 „Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése” című kiemelt projekt keretében 2014. április 24-én az Európai Betegjogi Nap alkalmából nemzetközi konferenciát szervez, melyre tisztelettel várjuk az érdeklődőket.

Az OBDK mindennapi jogvédelmi munkája során azt tapasztalja, hogy ha a gyógyítók kellő időt és figyelmet fordítanak a betegek kérdéseire és a családtagok megfelelő, teljes körű tájékoztatására, akkor az érintetteknek sokkal könnyebb a kezeléseket türelemmel viselni, a nehézségeket, a félelmeket megérteni, a gyógyulást kivárni.

Mindazok a választópolgárok, akik a 2014. évi választás napján (2014. április 6-án) otthonuktól távol – például fekvőbeteg gyógyintézményben, vagy bentlakásos intézményben – tartózkodnak, az alábbi szabályok szerint tudnak átjelentkezni a tartózkodási helyük szerinti szavazókör névjegyzékébe, illetve tudnak mozgóurnát kérni.

Együttműködési megállapodást kötött az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a Magyar Gyógyszerészi Kamarával (MGYK).

A mosolyhoz, a szeretethez, a sportoláshoz, a jövőhöz, a védelemhez való jogokat jelenítették meg többek között azok a fiatalok, akik az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) rajzpályázatára küldték be munkáikat. A verseny díjátadóját pénteken tartották az Országházban.

Gyermekjogokról színesen - Online Kiállítás
Nagy sikerrel zárult az OBDK Gyermekjogi Világnapon indított rajzpályázata. Felhívásunkra – a közel egy hónapos pályázati időszak alatt – az ország egész területéről – Szegedtől Szombathelyig – összesen 232, szebbnél szebb alkotás érkezett.

Az OBDK Észak-Alföldi Regionális Irodája 2014. január 30-tól új helyen - Debrecen, Miklós utca 4. fsz. 4. - működik.

Az OBDK ettől az évtől Pécsett új helyen, a Ferencesek utca 22. szám alatt működteti Dél-Dunántúli Regionális Irodáját.Az OBDK dolgozói között az idén első ízben odaítélt szakmai díját Lőwné Szarka Judit vehette át.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ a gyermekek jogainak világnapja alkalmából rajzpályázatot hirdet a gyermekvédelmi szakellátásban élők számára.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a Semmelweis tervben meghatározott szakmai elvek alapján 2012. november 6-tól látja el a betegek, ellátottak és gyermekek jogvédelmét. Az állampolgárok panaszainak kezelése és tájékoztatása mellett a jogvédelmi rendszer ismertségének javítása, az egységes eljárásrendek alapján történő működtetése érdekében az OBDK számos intézkedést tett az elmúlt évben.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) 2013. október 25-től Nemzeti Kapcsolattartó Pont (NKP) működtetésével segíti az unió állampolgárait külföldi gyógykezelésükkel kapcsolatos tájékozódásukban.

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2018.11.21.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2019. január 16-án jogvédelmi képviselő képzést indít. A továbbképzés komplex felkészülést biztosít nem csak a jogvédelem területén...

2018.09.17. kép
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ápoljuk a betegjogokat! A betegjogokat tudatosító, interaktív csapatversenyt hirdet az egészségügyi szakképző iskolák nappali tagozatos, alapképzésben résztvevő...

2018.07.25.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat ellátottjogi alkotópályázatot hirdet A pályázat címe: „Tudom, hogy van jogom! 2018” „OTTHONBAN CSALÁDBAN”...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ