Sikeresen lezárult a „TUDOM, HOGY VAN JOGOM” című ellátottjogi pályázat

2015.05.19.
Sikeresen lezárult az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Tudom, hogy van jogom” című pályázata, amelyet ez év elején indított a Központ annak érdekében, hogy átfogó képet kapjon arról, miként értelmezik, hogyan jelenítik meg az ellátotti jogokat a szociális intézményekben élők.
A pályázati időszakban várakozáson felüli, több mint 390 résztvevő 700 alkotása érkezett be az ország egész területéről, amelyekből a szakma jeles képviselőiből álló Bíráló Bizottság -Vészabó Noémi festőművész és Molnár Krisztina Rita költő részvételével - választotta ki a nyerteseket.
 
A beérkezett műveket az ellátotti köröknek és intézménytípusoknak megfelelően három fő kategóriába sorolta a Bizottság. Az elbírálás szempontjából kiemelt kategóriák voltak: vers (mese), rajz (festmény, grafika) és egyéb alternatív technikával készült alkotások.
 
A bírálat eredményeként az OBDK a 3 fő kategóriában összesen 21 pályaművet díjazott.
 
A legjobb pályaművekből vándorkiállítást szervezünk a bentlakásos szociális intézményekben egy ellátottjogi szakmai nap kíséretében.
 
Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) kiemelten kezeli és segíti az ellátottakat jogaik megismerésében és azok érvényesítésében. Ennek érdekében az OBDK ellátottjogi képviselői jogvédelmi munkájuk mellett egész évben szakmai és ellátotti joggal kapcsolatos lakossági tájékoztatókat, fórumokat, rendezvényeket tartanak a bentlakásos, szociális intézményben élő személyeknek.

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2018.11.21.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2019. január 16-án jogvédelmi képviselő képzést indít. A továbbképzés komplex felkészülést biztosít nem csak a jogvédelem területén...

2018.09.17. kép
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ápoljuk a betegjogokat! A betegjogokat tudatosító, interaktív csapatversenyt hirdet az egészségügyi szakképző iskolák nappali tagozatos, alapképzésben résztvevő...

2018.07.25.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat ellátottjogi alkotópályázatot hirdet A pályázat címe: „Tudom, hogy van jogom! 2018” „OTTHONBAN CSALÁDBAN”...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ