Sikeresen lezárult a „TUDOM, HOGY VAN JOGOM” című ellátottjogi pályázat

2015.05.19.
Sikeresen lezárult az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Tudom, hogy van jogom” című pályázata, amelyet ez év elején indított a Központ annak érdekében, hogy átfogó képet kapjon arról, miként értelmezik, hogyan jelenítik meg az ellátotti jogokat a szociális intézményekben élők.
A pályázati időszakban várakozáson felüli, több mint 390 résztvevő 700 alkotása érkezett be az ország egész területéről, amelyekből a szakma jeles képviselőiből álló Bíráló Bizottság -Vészabó Noémi festőművész és Molnár Krisztina Rita költő részvételével - választotta ki a nyerteseket.
 
A beérkezett műveket az ellátotti köröknek és intézménytípusoknak megfelelően három fő kategóriába sorolta a Bizottság. Az elbírálás szempontjából kiemelt kategóriák voltak: vers (mese), rajz (festmény, grafika) és egyéb alternatív technikával készült alkotások.
 
A bírálat eredményeként az OBDK a 3 fő kategóriában összesen 21 pályaművet díjazott.
 
A legjobb pályaművekből vándorkiállítást szervezünk a bentlakásos szociális intézményekben egy ellátottjogi szakmai nap kíséretében.
 
Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) kiemelten kezeli és segíti az ellátottakat jogaik megismerésében és azok érvényesítésében. Ennek érdekében az OBDK ellátottjogi képviselői jogvédelmi munkájuk mellett egész évben szakmai és ellátotti joggal kapcsolatos lakossági tájékoztatókat, fórumokat, rendezvényeket tartanak a bentlakásos, szociális intézményben élő személyeknek.


Kiemelt hírek

2019.09.18. kép
A pályázat célja, hogy a szakképző iskolák diákjai, a jövő nemzedék ápolói megismerjék a betegjogokat, felismerjék és azonosítsák azokat a helyzeteket, ahol empátiájukkal és tudásukkal...

2019.09.03.
"Tudom, hogy van jogom! 2019 " Egymásra figyelve című képzőművészeti, vers-prózaíró pályázat a szociális ellátásban részesülők számára kerül meghirdetésre. A pályázat célja annak...

2018.06.13. kép
Gratulálunk az IJSZ futóváltójának a hétvégi eredményes szerepléshez. Most először a hatfős váltóban minden jogterület és a törzs is képviseltette magát.Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ