Pályázati felhívás a Semmelweis Garancia Védjegy odaítélésére

2015.04.27.
Továbbra is pályázhatnak az egészségügy területén tevékenykedő civil szervezetek az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központnál a Semmelweis Garancia Védjegyre.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és a Nemzeti Betegfórum a társadalom - egészségügyben tevékenykedő civil szervezetek részére történő adományozás iránti - bizalmának erősítése céljából alakította ki a Semmelweis Garancia Védjegy (SGV) működésének kereteit.
 
A pályázók az OBDK koordinálásával működtetett Semmelweis Garancia Védjegy oldalon szereplő nyomtatványok és kapcsolódó dokumentumok benyújtásával önkéntes, saját nyilatkozataik szerinti vállalás alapján 2 évig ingyenesen használhatják a Védjegyet, melynek odaítéléséről az azt működtető és fenntartó tagokból álló Semmelweis Garancia Védjegy Bizottság dönt. Az SGV elnyerésére a civil szervezetek 2015. március 23-ától folyamatosan pályázhatnak.
 
A Védjegybirtokos a Semmelweis Garancia Védjegyet jogosult kommunikációs tevékenysége során logóként használni, PR és promóciós anyagain, illetve honlapján, az elektronikus és nyomtatott médiában feltüntetni, megjeleníteni.

Az SGV Bizottság 2015. május 7-én tartja első ülését, amelyen a beérkezett pályázatokról hoz döntést. Az odaítélt Védjegyet megszerző civil szervezetek listája az elbírálást követően azonnal elérhető lesz a www.semmelweisgaranciavedjegy.hu oldalon, segítve ezzel azokat, akik még nem döntöttek 2014. évi adójuk 1%-ának felajánlásáról.

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2019.09.18. kép
A pályázat célja, hogy a szakképző iskolák diákjai, a jövő nemzedék ápolói megismerjék a betegjogokat, felismerjék és azonosítsák azokat a helyzeteket, ahol empátiájukkal és tudásukkal...

2019.09.03.
"Tudom, hogy van jogom! 2019 " Egymásra figyelve című képzőművészeti, vers-prózaíró pályázat a szociális ellátásban részesülők számára kerül meghirdetésre. A pályázat célja annak...

2018.06.13. kép
Gratulálunk az IJSZ futóváltójának a hétvégi eredményes szerepléshez. Most először a hatfős váltóban minden jogterület és a törzs is képviseltette magát.Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ