Jogvédelmi képzések

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ a TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 „Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és jogvédő munka fejlesztése” című kiemelt projektben vállaltaknak és a 214/2012. (VII.30.) Korm. rendelet szakmai feltételeinek megfelelően továbbképzéseket szervez a betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselők részére.
 
A TÁMOP 5.5.7-08/1 kiemelt projekt célja egyebek között az, hogy javuljon a jogvédelmi szolgáltatások elérhetősége, erősödjön és bővüljön az ellátásokat igénybe vevők, illetve a szolgáltatásokat nyújtó szakemberek jogtudatossága.
 
A továbbképzéseinken résztvevő hallgatók olyan elméleti és gyakorlati tudásra tesznek szert, mely lehetővé teszi, hogy jogvédőként tevékenykedjenek.
 
Ezen célok eléréséhez nyújtanak segítséget előadóink, akik szakmai, gyakorlati tapasztalataik alapján esetfeldolgozásokkal is segítik a jogsérelmek kezelésének elsajátítását, és a mediáció gyakorlatának alkalmazását.
 
Oktatóink tekintetében elmondható, hogy felkészültségük és együttműködő készségük alapvetően meghatározza a képzéseink sikerességét, így rendszeres hallgatói elégedettség mérést végzünk. Felméréseink átlagosan 90% feletti megelégedést tükröznek az oktatás hatékonyságáról és előadóink munkájáról.
 
A tanfolyamok közösségteremtő ereje is említésre méltó. A képzésen együtt töltött idő során a hallgatók nemcsak új ismereteket tudnak elsajátítani, hanem számos visszajelzés alapján az is körvonalazódik, hogy új szakmai kapcsolatok kialakulására is lehetőséget biztosít.
 
Az OBDK célja, hogy magas színvonalú, naprakész szakmai továbbképzéseket indíthasson a jogvédelem területén képviselői feladatokat ellátók vagy a feladatra készülők részére, és továbbra is szem előtt tartva azt az elvet, hogy komplex felkészülést biztosítson számukra.
 
Bízunk benne, hogy továbbképzéseink elvégzése után, hallgatóink hatékonyan tudják alkalmazni a megszerzett elméleti és gyakorlati tudást szakmai munkájuk során.
 
Továbbképzésekkel kapcsolatos információk:
Horkai Viktória
képzési referens
06-1-9202-709
horkaiviktoria@obdk.hu
 

Aktuális továbbképzések

Betegjogi képviselők továbbképzése

Ellátottjogi képviselők továbbképzése

Gyermekjogi képviselők továbbképzése


Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2018.11.21.
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2019. január 16-án jogvédelmi képviselő képzést indít. A továbbképzés komplex felkészülést biztosít nem csak a jogvédelem területén...

2018.09.17. kép
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ápoljuk a betegjogokat! A betegjogokat tudatosító, interaktív csapatversenyt hirdet az egészségügyi szakképző iskolák nappali tagozatos, alapképzésben résztvevő...

2018.07.25.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat ellátottjogi alkotópályázatot hirdet A pályázat címe: „Tudom, hogy van jogom! 2018” „OTTHONBAN CSALÁDBAN”...Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ