Gyógyszerész továbbképzés

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) egynapos továbbképzést hirdet gyógyszerészek számára.
 
A gyakorlatorientált előadások során a résztvevő hallgatóknak lehetőségük nyílik megismerkedni a jogvédelmi rendszer magyarországi struktúrájával, intézményrendszerével, különös tekintettel az OBDK széleskörű tevékenységi körére és a jogvédelmi képviselők munkájára. A gyógyszerészek bepillantást nyerhetnek – különös tekintettel a gyógyszerellátás során jelentkező - egészségügyi dokumentáció kezelésének és adatvédelmi kérdéseinek legfontosabb szabályaiba. A továbbképzés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a résztvevők áttekintést kapjanak az egészségügyi szolgáltatók és szolgáltatások szakmai minőségértékelésének és minőségfejlesztésének feladataira, a gyógyszerészeti szakmai irányelvek szerepére és azok fejlesztésére. Továbbá megismerteti a résztvevőket a kommunikációs konfliktuskezelési eszközökkel valamint a mediációs alternatív vitarendezési eszközzel. A továbbképzésen való részvétel lehetővé teszi az átfogó elméleti és gyakorlati ismeretek szerzését, melyet az előadásokon a jogesetek bemutatásán, jellemző problémák gyakorlati megoldásán keresztül igyekszik megvalósítani.
 
A továbbképzés célja a problémafeltáráson és a válaszok megfogalmazásán túl nemcsak a résztvevő gyógyszerészek tudásszintjének bővítése, hanem hogy az együttgondolkodás, vita, párbeszéd során kialakulhasson a preventív szemléletmódjuk, a sajátjuknak „érezhessék” a betegjog-védelem területét is. A helyzetgyakorlatok során saját élményeken alapuló, akár akut betegjogi esetek is feldolgozásra kerülnek.
 
A továbbképzésre a gyógyszerészek mellett a téma iránt érdeklődő egészségügyben dolgozó szakemberek is jelentkezhetnek az OBDK honlapjáról letölthető jelentkezési dokumentumok kitöltésével.
 
Gyógyszerészek továbbképzése
Óraszám Engedélyszám Dokumentumok letöltése
„Panaszmentes expediálás” c. továbbképzés
 
 Budapest
 2016.04.09.
8 óra
SE-GYTK/2016.I./00021
 
Kredit: 16 pont
Ismertető Jelentkezési lap Előadások anyaga
 


Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2021.01.06.
Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény jelentős változásokat hoz az egészségügy területén. A törvény január 1-én hatályba lépett rendelkezései...

2020.11.27. kép
Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2020 őszén III. alkalommal rendezte meg betegjogi interaktív versenyét az egészségügyi szakképzésben résztvevő intézmények 9-12. évfolyamának...

2020.11.20. kép
Gyermekjogok világnapja – A mai napon zárul a Gyere-K-Épbe 2020 gyermekjogi vetélkedőIntegrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ