"Gyere-K-épbe": Miskolcon járt a gyermekjogi roadshow

2015.05.11.
Miskolcon járt a hétvége folyamán a „Gyere-K-épbe” elnevezésű gyermekjogi programsorozat, amelyet az Észak-magyarországi Régió gyermekotthonaiban, és nevelőszülőknél élő fiatalok és kísérőik részére szervezett az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).
A Miskolc-Egyetemváros Sportközpontjában tartott rendezvényre 400-an látogattak el. A gyermekjogi ismeretekről és kötelezettségekről szóló interaktív foglalkozások, kreatív műhely-munkák mellett a gyermekek betekintést nyerhettek a helyi civil- és társszervezetek munkájába is, olyan partnerek bevonásával, mint az Egyenlő Bánásmód Hatóság, vagy éppen a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendezvény keretében lezajlott a régió fiataljainak sportbajnoksága, amelynek győztesei a május végi budapesti döntőben is részt fognak venni. A Miskolci Egyetem képviseletében Dr. Horváth Zita általános rektorhelyettes köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényt Kiss Gábor Miskolc alpolgármestere nyitotta meg.
 
Az OBDK a gyermekjogi képviselők foglalkoztatójaként fennállása óta kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését, a felnövekvő társadalom jogtudatosításának erősítését és széles körű fejlesztését. E célból az OBDK Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere fővédnökségével 2015. évben március 21. és május 28. között, nyolc regionális helyszínen – Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Pécsett, Zalaegerszegen, Veszprémben, Szigetszentmiklóson és Budapesten – „Gyere-K-épbe” című egész napos Gyermekjogi Roadshowt szervez, amelyen mind a gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő gyermekeknek, mind a nevelőszülőknek, kísérőknek hasznos, felvilágosító ismereteket biztosít.
 
Emellett a rendezvénysorozat kísérőprogramjaként minden helyszínen labdarúgó-, és kosárlabda bajnokságon vesznek részt a régió lelkes fiataljai, felhívva ezzel a figyelmet az egymás iránti tisztelet és az egészséges életmód fontosságára, hiszen a sport a fizikai és mentális egészség megőrzésén túl jó eszköze lehet a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatásának, a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemnek is.
 
A regionális napokat és bajnokságokat követően a rendezvénysorozat 2015. május 28-án, Budapesten szakmai programmal és a sportbajnokság országos döntőjével zárul.

Nemzeti Kapcsolattartó Pont
Határon átnyúló egészségügyi
ellátások az Európai Unióban

Kiemelt hírek

2019.09.18. kép
A pályázat célja, hogy a szakképző iskolák diákjai, a jövő nemzedék ápolói megismerjék a betegjogokat, felismerjék és azonosítsák azokat a helyzeteket, ahol empátiájukkal és tudásukkal...

2019.09.03.
"Tudom, hogy van jogom! 2019 " Egymásra figyelve című képzőművészeti, vers-prózaíró pályázat a szociális ellátásban részesülők számára kerül meghirdetésre. A pályázat célja annak...

2018.06.13. kép
Gratulálunk az IJSZ futóváltójának a hétvégi eredményes szerepléshez. Most először a hatfős váltóban minden jogterület és a törzs is képviseltette magát.Integrált Jogvédelmi Szolgálat
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
Postacím: 1365 Bp., Pf.: 646.
Telefon: +36-1/8969-000
Ingyenesen hívható zöld szám: +36-80/620-055
Külföldről hívható: +36-20/489-96-14
E-mail: ijsz@ijsz.emmi.gov.hu
weboldal tervezés: IRQ